Rekabentuk Terbaru Darul Insyirah

Cantikkan reka bentuk Rumah Kediaman Tetuan Darul Insyirah yang bakal dibina ini. Eh, kenapa reka bentuk dia berbeza pula? Bukan yang dulu lain ke? Haa.. Pasti ada yang tertanya kenapa reka bentuk ini berbeza dengan reka bentuk sebelum ini.Faktor berlaku perubahan reka bentuk Rumah Kediaman Tetuan Darul Insyirah adalah disebabkan tanah yang lama telah berpindah ke tempat yang baru. Perpindahan berlaku disebabkan oleh bencana alam iaitu banjir. Lokasi sebelum ini adalah bertempat di Sungai Ramal, bangi dan lokasi terbaru adalah di Sungai Merab, Sepang Selangor. Lokasi baru ini mempunyai keluasan tanah yang lebih besar berbanding tanah yang lama. Jadi reka bentuk juga telah diubahsuai mengikut keluasan tanah yang baru. Jadi kami dengan kata sepakat telah bersetuju untuk membina Rumah Kediaman mengikut reka bentuk baru seperti yang tertera diatas.

Share :
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sumbangan Diperlukan :

FASA 1 : Pembinaan Pembangunan Rumah Kediaman Warga Emas

Tanah ini akan dibina sebuah rumah kediaman yang mesra warga emas. Tanah yang berkeluasan hampir 1 ekar ini terletak di Sungai Merab, Sepang.

RM729,905 of RM5 million raised

Korban Sambil Berinfaq Bersama Darul Insyirah

Alhamdulillah tahun 2021 akan datang ini adalah tahun ke 5 kami menguruskan urusan korban di Kemboja ini. Korban yang dijalankan diperkampungan muslim di Kemboja. Mari berkorban bersama kami.

RM3,017 of RM171,500 raised

Anda bersama kami

Pusat Jagaan &
Pendidikan Warga Emas

Darul Insyirah

Terima kasih

SUKARELAWAN DIPERLUKAN